Címlap

Alsós farsang 2022

Farsang farkán a megszokott kereteinkből újra kilépve rendeztük meg hagyományos alsós farsangi ünnepségünket. Reméljük, már csak idén, de ismét a szülők részvétele nélkül köszöntöttük a tavaszt. Ellenben vidám maskarákban most sem volt hiány. Tanítóink is mind bolondos jelmezbe bújtak.

 

Minden programunk az osztálytermek ajtaja mögött zajlott le, kissé bezárkózva, elbújva a többiek elől. Azonban -hogy mégis együtt ünnepeljünk egy kicsit, a délelőtti órákat különféle tematika köré szerveztük. Az osztályokat tanító pedagógusoknak teret biztosítottunk, hogy ezen belül megvalósíthassák kreatív elképzeléseiket.

Első órában az osztályok egyesével a folyosón télűző rigmusokat kántáltak, miközben mindenféle eszközzel megpróbáltak minél nagyobb zajt kelteni.

A második órára mindenki házi táncversenyt rendezett. Az osztályokból kiszűrődő farsangi dalok és énekek hangja töltötte meg a földszinti folyosót.

A harmadik órában a mohácsi busók és a velenceiek farsangi hagyományaival ismerkedhettek meg a gyerekek ismeretterjesztő vetítések, videók segítségével. A taudásukat játékos feladatlappal ellenőrizték tanítóik. A helyesen válaszolóknak cukorka, csokoládé volt a jutalma. Ebben az órában mindenki megválasztotta az osztálya bálkirályát és bálkirálynőjét is. A kiválasztás szempontja a legszebb jelmez volt. Megkoronázásukra és díszes palástba öltöztetésükre ünnepélyes ceremónia keretei között az aulában került sor.

A délelőtt zárásaként tombolasorsolást tartottak tanulóinknak és gazdátlan zsákbamacskák leltek szerető új tulajdonosra. Itt köszönjük meg a Szülői Munkaközösség anyagi támogatását, mely lehetővé tette az ajándéktárgyak beszerzését. Így mégis kicsit velünk lehettek a szülők ezen a napon.

 

Az idei farsangunk ugyan a tavalyihoz hasonlóan zajlott, azonban a gyerekek arcán elnézve a sok mosolyt és hallva a vidám kacajokat, azt gondoljuk, hogy ez egy remek délelőtt volt. Mulassunk együtt, legyünk harsányak és űzzük el a telet jövőre is!

Az eseményen készült fotók ide kattintva megtekinthetőek .

 

DÖK