Jelentkezők felvételi jegyzéke 2015

Az iskolánk által készített felvételi jegyzék tartalmazza a hozzánk jelentkezési lapot beadott tanulók rangsorban elfoglalt helyét.

A győri felvételi központ az egyeztetett felvételi jegyzéket 2015. április 17-ig küldi meg iskolánknak. A tanulókat 2015. április 24-éig értesítjük a felvételi eredményről.

Ugrás a 4 évfolyamos gimnáziumi képzés jegyzékéhez

Ugrás a 6 évfolyamos gimnáziumi képzés jegyzékéhezÁltalános iskolai beiratkozás

Felvételi eljárás rendje a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ fenntartásában működő általános iskolák első évfolyamára, a 2015/2016. tanévre

Az általános iskolai beiratkozás ideje:
2015. április 16. (csütörtök)) 8.00-19.00 óra között
2015. április 17. (péntek) 8.00-18.00 óra között

 
A beiratkozáshoz az alábbi dokumentumok szükségesek:

 • a gyermek személyazonosítására alkalmas, a gyermek nevére kiállított lakcímet igazoló hatósági igazolvány (lakcímkártya) és TAJ kártya, anyakönyvi kivonat
 • az iskolába lépéshez szükséges fejlettség elérését tanúsító igazolás, mely lehet
  • ​óvodai szakvélemény,
  • nevelési tanácsadás keretében végzett iskolaérettségi szakértői vélemény,
  • sajátos nevelési igényű gyermekek esetében a Szakértői Bizottság szakértői véleménye.
 • nyilatkozat a közös szülői felügyeleti jog gyakorlására (2014. március 15-től hatályos a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény XVI. fejezet – A szülői felügyelet gyakorlása – előírásai az irányadók)
 • beiskolázási státuszlap (5 éves kori)
 • halmozottan hátrányos helyzetet igazoló dokumentum, határozat

 

További fontos tudnivalók itt olvashatóak >>>Együttműködés a Szent István Egyetemmel

 
A Szent István Egyetem Gazdasági, Agrár - és Egészségtudományi Kara számos intézménnyel, köztük iskolánkkal együttműködve szervezte 2015. március 11-13-i időponttal a "Tavaszi szél vizet áraszt" című társadalomtörténeti, néprajzi, ökológiai és oktatási országos konferenciát. A három napos rendezvény előadói között több tanítványunk szülője is szerepelt, továbbá Szenográdi Péter szekcióvezetőként és előadóként is képviselte tantestületünket. A kar őszi konferenciáján pedig számos diákunk hallgatóként vett részt. Terveink szerint a két intézmény közti együttműködést a jövőben is folytatjuk.


Nőnapi műsor a rendőrségen

Iskolánk tanulói nagy sikerrel szerepeltek a Békés Megyei Rendőrkapitányságon, ahol a férfiak nőnapi műsorral lepték meg a női dolgozókat. A rendezvényen diákjaink részleteket mondtak Darvas Ferenc, Kányádi Sándor, Nemes Nagy Ágnes, Pataki Edit, Szalai Borbála és Vörösmarty Mihály költeményeiből. A verscsokorban a következő tanulók szavaltak: Korcsmáros Szabolcs (4.a), Kiss Pál Máté (6.b), Iglicz Máté (7.a), Karácsonyi Máté (7.a), Kiss Martin (10.b), Szabó Bálint (10.b), Szabó Martin (10.b). Zenészeinktől először egy fuvoladarabot hallhattak a nézők Irimiás Petra (9.a) és Szalkai Orsolya (9.a) közreműködésével, majd a 11.évfolyamos diákjainktól a Riptide című népszerű dalt gitárkísérettel. A könnyűzenei feldolgozást előadták: Apáti Nagy Antónia (11.a), Barta Bella (11.a), Hajnal Györgyi Danica (11.a), Melis Mónika (11.b), Szabó Csanád (11.a) és Vass Csenge (11.a). A műsor összeállítója Jakubjanszki Edit tanárnő volt.

 


Töri nap a Belvárosiban

Nagy érdeklődés kísérte iskolánkban a múlt szombaton megrendezésre került Töri nap programjait. A rendezvényen a szép számú hallgatóság hét előadást tekinthetett meg, amelyek elsősorban sokszínűségükkel, érdekes témaválasztásukkal, az előadók (iskolánk pedagógusai) színes egyéni előadásmódjával arattak sikert a tanulók és az érdeklődő szülők körében. A tanulóknak érdemes volt figyelemmel kísérniük az előadásokat, mert a nap végén játékos vetélkedőn adhattak számot megszerzett tudásukról, ahol a békéscsabai Jókai cukrászda jóvoltából a legügyesebbek tortát nyerhettek.

Megjelenésünk a médiában (Hír6.hu)Remek hangulatban telt el az idei farsang

A rózsaszín és kék színes nappal mindenki kellőképpen ráhangolódott a szombati bálra. 13 órától az 1-5. évfolyam programjait láthattuk, majd őket követte a 6-8. évfolyamosok farsangi mulattsága.  Szokásunkhoz híven, minden osztály egy-egy táncos produkcióval mutatta meg, hogy milyen fergeteges báli hangulatot tud varázsolni a színpadra. A hagyományos álarckészítő verseny eredményhirdetése és díjkiosztása is ezen a délutánon történt. A zsűrinek most is nehéz dolga volt kiválasztani a sok ötletes és szép maszk közül a nyerteseket.

A farsangi tombolasorsolást nagyon várta minden gyermek. Nem hiába, hiszen hála a felajánlásoknak sok szép és értékes tombolatárgy került idén is kisorsolásra. A délutánt színesítette az arcfestés és a csillámtetoválás is, amit minden kisgyermek ingyen vehetett igénybe a szülői munkaközösség és a diákönkormányzat támogatásának köszönhetően. A fergeteges délutánt lufi eső koronázta meg.

A nagyobbak programja is hasonlóan zajlott. Annyi különbséggel, hogy az osztályok karaoke bemutatót is tartottak, amit egy jó hangulatú disco követett.

Az idei farsang sem lett volna ilyen szép és örömteli, ha a szülők nem járulnak hozzá segítő munkájukkal. Ezúton is szeretnénk nekik megköszönni a sok felajánlást és segítséget!

DÖK Iskolánk a száz legjobb vidéki gimnázium és szakközépiskola rangsorában

38. helyen szerepel iskolánk a HVG a vidéki gimnáziumok és szakközépiskolák 100-as listájában.

Az összesített rangsort hét - az országos kompetenciamérésen matematikából és szövegértésből elért eredmények, a 2013-as májusi-júniusi érettségi időszakban a négy kötelező tárgyból elért vizsgaeredmények, valamint az egyetemisták és főiskolások által leginkább kedvelt karokra bejutott diákok száma alapján készített - részrangsor felhasználásával állították össze. Itt az összes rangsort megtaláljátok.Sikeres nyílt napok a Belvárban

A meghirdetett nyílt tanítási óráinkra nagyon sok érdeklődő szülő volt kíváncsi február 7-én szombaton és 10-én kedden.

Közeleg a beiskolázási időszak és a szülőknek el kell dönteni, hogy melyik általános iskolába szeretnék a gyermeküket beíratni. Szerettünk volna segítséget nyújtani bepillantást engedve az intézmény hétköznapi munkájába és a tanórán kívül foglalkozások menetébe. A vezetői tájékoztatóban az intézmény bemutatásán túl egyéni kérdéseikre is választ kaptak az érdeklődők.

Vendégeinknek köszönjük, hogy megtiszteltek Bennünket látogatásukkal és a február 20-i BELVÁR-LAK  farsangi játszóházunkra gyermekükkel együtt ismét szeretettel várjuk Önöket!

Sándor GézánéAdó 1% felajánlás

Kedves Szülők! Kedves Támogatóink!

Kérjük Önöket, hogy adójuk 1 %-ával támogassák az iskola mellett működő alapítványok valamelyikét.

Alapítványaink és a hozzájuk tartozó adószámok:

Belvárosi Iskoláért Alapítvány   Adószám: 18375602 1 04

Diáksport Alapítvány   Adószám: 19062279 1 04

3T Táborozási, Turisztikai, Természetvédelmi Alapítvány  Adószám: 19062664 1 04

A Belvárosi Iskoláért Alapítvány honlapja

 

A "Munkácsy Városa" program
hivatalos weboldala

Oktatási Főosztály

www.bekeskh.hu

Diákigazolvány információk

Új Széchényi terv - Energetikai pályázat

Az intézményben folyó
Energetikai beruházásról
részletesebb információkat
az alábbi linken keresztül
olvashat oldalunkon.

Részletek >>>

 

hatartalanul.eu

Iskolánk
programban való
részvételéről
itt olvashat. >>>

Európa Bizottság

További információk az
alábbi linken elérhetőek!

Részletek >>>

Elektronikus napló

Következő étkezési térítési djí befizetése:

2015/04/13 - 2015/04/14

Heti Étlap

Heti Étlap megtekintéséhez
kattintson ide.

Tanuló-balesetbiztosítás

Youtube - Belvár

Látogassa meg a Belvár

 

Honlap információk

Weboldalaink Mozilla Firefox 3.x, Opera 10.x,Google Chrome 12.x és újabb verziójú böngészőkre optimalizáltak.
Kérjük, használja ezen böngészőket.

Kapcsolat

Bármilyen kérdése is merüljön fel, szívesen várjuk leveleiket (e-mail). Kattintson a fenti képre.
Az űrlap kitöltésével egyszerűen kapcsolatba léphet velünk. Köszönjük.