Intézményvezetői (magasabb vezetői) pályázat

Tisztelt Szülők!

Értesítjük Önöket, hogy az intézményvezetői (magasabb vezetői) beosztás ellátására 1 db pályázat érkezett.

A pályázatot megismerhetik, illetve elolvashatják az alábbi linkre kattintva.


Fekete László
az előkészítő bizottság elnöke


Történelmi kirándulás Budapestre

December 9-én, kedden a 10. évfolyam számára kihelyezett történelemórát szerveztünk Budapestre; a cél a Nemzeti Múzeum és a Parlament meglátogatása és a koronázási jelvényekkel való ismerkedés volt.

Íme egy rövidke összegzés Gulyás Bertától:

Korán kellett kelni, de mindenki időben ott volt az állomáson és a vonaton sem aludt vissza senki. Már az úton kialakult a jó hangulat, így a három óra Pestig hamar elrepült. A pályaudvaron aztán a csapat megrohamozta a metrót és hamarosan a Nemzeti Múzeum lépcsőin találtuk magunkat. Megkaptuk a feladatlapokat, megnéztük a koronázási palástot, majd birtokba vettük az állandó kiállítást. Mindenki lelkesen kereste a válaszokat, a kiállított tárgyak mellet egymás, tanáraink, a barátságos teremőr nénik, sőt, esetenként az internet segítségét is igénybe véve. ..."Ember az embertelenségben"

Az első világháború kezdetének 100. évfordulója alkalmából rendezett kiállításunk megnyitójára 2014. november 13-án került sor. Az eseményen megjelent városunk és megyénk oktatásügyben érintett több vezetője, továbbá a helyi médiumok képviselői is. Diákjaink, tanáraink családi albumából, magángyűjtők "kincseiből", továbbá partnerintézményeink dokumentumaiból és tárgyaiból sikerült összeállítani a tárlatot. Ehhez kapcsolódva már két előadást is szerveztünk diákjaink számára. További részletek a társadalomtudományi munkaközösség honlapján olvashatók, illetve az eseményekről készült képek a központi honlap Galériájában tekinthető meg.Idegen Nyelvi Nap 2014 (+kép és videó)

Ebben a tanévben november 12-én, szerdán 14.00 órától tartjuk az idegen nyelvek napját iskolánkban. A rendezvény egy közös zenés programmal kezdődik az aulában. Itt minden vállalkozó szellemű diákunk és tanárunk részt vesz a "Cup-song" német, angol és francia nyelvű előadásában. A délután folyamán idegen nyelvű filmvetítésekre is sor kerül.

 Zenei világnap két „felvonásban”

Október 1-jén került megrendezésre a zenei világnap alkalmából egy énekes, zenés műsor az iskola aulájában. 1-6. évfolyam tanulói az „Ahhoz képest” zenekar előadásában somogyi, felcsíki népdalokat hallgattak és tanultak meg. A programjukat táncos bemutató színesítette. Természetesen a megszokott közös éneklés sem maradt el, őszi népdalokból és katonadalokból készült zenei csokrot énekeltek tanulóink zenei kísérettel.

Október 13-án a gimnáziumi évfolyamok számára tradicionális jazzkoncertet szerveztünk. Horváth Elek vezette Jazzelek együttes előadásában ismerkedhettek meg a tanulók a jazz műfaji jellemzőivel.  Ezt a zeni irányzatot lehet szeretni, vagy nem szeretni, - mondta Izbéki Tímea énekes,- de nem lehet közömbösen hallgatni. - Az együttzenélés legmagasabb formája ez, ahol az improvizáció varázslatában élve, egymásra figyelve, egymás zenei gondolatát folytatva a helyszínen születik meg a zene.

Mindkét programunk a Népzenétől a kortárs zenéig című pályázat támogatásával valósult meg.Tisztelet a hősöknek!

2014. okt. 6-án, a nemzeti gyásznapon az 1848 – 49-es forradalom és szabadságharc kivégzett áldozataira emlékeztünk. 10 órától az 1 – 6. osztály diákjai tekintették meg az ünnepi műsort, 11-től pedig a 7 – 12. évfolyamosok emlékeztek. A szereplő diákok és a műsort készítő pedagógusok méltó emléket állítottak a magyar szabadságért elesett hős tábornokoknak.

Tóth Dorottya

 

A Belvárosi Iskoláért Alapítvány honlapja

 

A "Munkácsy Városa" program
hivatalos weboldala

Oktatási Főosztály

www.bekeskh.hu

Diákigazolvány információk

Új Széchényi terv - Energetikai pályázat

Az intézményben folyó
Energetikai beruházásról
részletesebb információkat
az alábbi linken keresztül
olvashat oldalunkon.

Részletek >>>

 

hatartalanul.eu

Iskolánk
programban való
részvételéről
itt olvashat. >>>

Európa Bizottság

További információk az
alábbi linken elérhetőek!

Részletek >>>

Elektronikus napló

Következő étkezési térítési djí befizetése:

2015/01/12 - 2015/01/13

Heti Étlap

Heti Étlap megtekintéséhez
kattintson ide.

Tanuló-balesetbiztosítás

Youtube - Belvár

Látogassa meg a Belvár

 

Honlap információk

Weboldalaink Mozilla Firefox 3.x, Opera 10.x,Google Chrome 12.x és újabb verziójú böngészőkre optimalizáltak.
Kérjük, használja ezen böngészőket.

Kapcsolat

Bármilyen kérdése is merüljön fel, szívesen várjuk leveleiket (e-mail). Kattintson a fenti képre.
Az űrlap kitöltésével egyszerűen kapcsolatba léphet velünk. Köszönjük.