Írországi barangolás

Kedves Diákunk!

Örömmel tájékoztatunk Benneteket, hogy a 2015/16. tanév őszi szünetében írországi barangolásra hívunk Benneteket. Az első szülői tájékoztatót 2014. december elejére tervezzük. Érdeklődéseteket azzal is szeretnénk felkelteni, hogy időnként Írországgal kapcsolatos feladatot találhattok a honlapunkon, melynek határidőre történő megoldását „jutalmazzuk”. Addig is szeretnénk figyelmetekbe ajánlani a skóciai, walesi és londoni barangolások képeit, melyek a képgalériánkban tekinthetők meg.

Hudákné Botyánszki Katalin, Sidóné Molnár IldikóFelhívás - Társadalomtudományi munkaközösség részéről

2014. június 28-án emlékeztünk a szarajevói merénylet 100. évfordulójára. Mint tudjátok, nagy horderejű esemény volt ez – hiszen ennek ürügyén robbant ki a NAGY HÁBORÚ, azaz az I. világháború.

Mi is szeretnénk méltóképpen emlékezni erre a sorsfordító eseményre egy kiállítással – ehhez gyűjtünk relikviákat.

Ezért kérünk Benneteket, nézzetek jól körül saját családi archívumaitokban! Kérjetek segítséget szüleitektől, nagyszüleitektől, rokonaitoktól, gyűjtőszenvedéllyel megáldott ismerőseitektől, és a korszakból származó vagy a témához kapcsolódó fényképekkel, tárgyi emlékekkel (pl. levelek, pénzek, katonai tárgyak stb.) segítsetek nekünk, hogy minél érdekesebb és színvonalasabb kiállítást rendezhessünk!

 Mindezek mellett diákos frissességű ötleteiteket is várjuk a témával kapcsolatban!

Köszönettel:
a társadalomtudományi munkaközösség tanáraiSzínházbarát gimisek!

 „Színház az egész világ”- írta Shakespeare. Te se maradj ki belőle! Gyere az idén (is) színházba, hozd el a barátodat, barátnődet, osztálytársaidat, és legyetek részesei együtt a színház nyújtotta különleges élménynek!

 A Jókai Színház az idei évadban 4 színdarabot kínál a középiskolás bérlettel rendelkezőknek, és ezeken kívül a bérletesek – az előző évhez hasonlóan- több előadást is kedvezményesen nézhetnek meg. (à műsorterv, árak, kedvezmények)Járjunk együtt színházba!

Az előző tanévhez hasonlóan az idén is szeretnénk megvalósítani a Békéscsabai Jókai Színházzal együttműködve, hogy minden alsó és felső tagozatos tanulónk eljusson a színházba, és részese lehessen az ott átélhető szellemi, kulturális értéknek.

A Jókai Színház - az ország egyik legjelentősebb, legszínvonalasabb vidéki színháza - az idei tanévben az oktatási és nevelési célokhoz illeszkedő programmal szólítja meg a diákságot – segítve ezzel a szülők és a pedagógusok nevelő munkáját.

Az előadásokat az 1-6. osztályosoknak tanítási időben, délelőtt tartják, így ezek akár rendhagyó óráknak is tekinthetők. A 7-8. osztályos diákokat a délután 3 órától kezdődő előadásokra osztályfőnökeik kísérik el. A színházlátogatásra előzetesen felkészítjük a gyerekeket, és a színdarab közös megtekintése után megbeszéljük, elemezzük a látottakat, elmélyítve, hosszantartóvá téve a kapott élményt. Nagyon fontosnak tartjuk ezt, hiszen ahhoz, hogy az ember a színházból katarzissal, gondolatokkal és érzelmekkel menjen haza, meg kell tanítanunk a színház befogadását, nyelvezetének megértését. Szeretnénk, ha az osztályközösségek közös élménye lenne egy-egy remek előadás megtekintése, ha a színházba járás „trendivé” válna a diákjaink körében.

A színházlátogatás nem kötelező, de a színház vezetésével együtt kérjük Önöket, hogy támogassák a gyermekeik színházba járását, ezzel is elősegítve, hogy később a szellemi és kulturális értékek iránt nyitott emberekké válhassanak.2014-2015-ös tanév tankönyvellátása

A tankönyvellátással kapcsolatos ügyintézés az alábbiak szerint történik:                    

Ideje: 2014. augusztus 27-28. 07.00 - 17.00 óra

Helye: az iskola klub terme

Kérjük, hogy a zavartalan tankönyvellátás érdekében a fent említett napok valamelyikén keressék a tankönyvfelelősöket és az ifjúságvédelmi felelőst.

Részletek a tovább gombra kattintva...Lezárultak az érettségi vizsgák

Iskolánkban csakúgy, mint országosan is, 2014. június 27-én, pénteken zárultak a 2013/2014. tanév érettségi vizsgái. Ebben a tanévben a végzős 12.a, 12.b és 13.b osztályok 84 tanulója mellett 30 alsóbb évfolyamos diák is eredményes vizsgát tett. Középszinten 316, emelt szinten 100 vizsgaeseményre került sor. Iskolánk tanulói szép eredményeket értek el, többen kimagasló teljesítményt nyújtottak. A 82 érettségi bizonyítványt kapott tanuló közül 17-en kitűnő eredménnyel vizsgáztak, a bizottságok 142 tantárgyi dicséretet osztottak ki. A részletes tantárgyi eredmények a mellékelt linken megtekinthetőek. 

Gratulálunk minden vizsgázónak és felkészítő kollégának az elért eredményekhez, a nyári szünetre jó pihenést, a továbbtanulóknak sikeres felvételit kívánunk!

A Belvárosi Iskoláért Alapítvány honlapja

 

A "Munkácsy Városa" program
hivatalos weboldala

Oktatási Főosztály

www.bekeskh.hu

Diákigazolvány információk

Új Széchényi terv - Energetikai pályázat

Az intézményben folyó
Energetikai beruházásról
részletesebb információkat
az alábbi linken keresztül
olvashat oldalunkon.

Részletek >>>

 

hatartalanul.eu

Iskolánk
programban való
részvételéről
itt olvashat. >>>

Európa Bizottság

További információk az
alábbi linken elérhetőek!

Részletek >>>

Elektronikus napló

Következő étkezési térítési djí befizetése:

2014/10/13 - 2014/10/14

Heti Étlap

Heti Étlap megtekintéséhez
kattintson ide.

Tanuló-balesetbiztosítás

Youtube - Belvár

Látogassa meg a Belvár

 

Honlap információk

Weboldalaink Mozilla Firefox 3.x, Opera 10.x,Google Chrome 12.x és újabb verziójú böngészőkre optimalizáltak.
Kérjük, használja ezen böngészőket.

Kapcsolat

Bármilyen kérdése is merüljön fel, szívesen várjuk leveleiket (e-mail). Kattintson a fenti képre.
Az űrlap kitöltésével egyszerűen kapcsolatba léphet velünk. Köszönjük.