Hatodikosok és nyolcadikosok figyelem!

Nyílt napok a Belvárban!

A hat évfolyamos képzés és a négy évfolyamos képzés
iránt érdeklődő tanulók és szüleik számára nyílt napokat szervezünk!

Hat évfolyamos képzés
(hatodikosok számára) részletek >>>

Négy évfolyamos képzés
(nyolcadikosok számára) részletek >>>

 

 

Őszi véradás

Eseményekben gazdag volt a szünet előtti utolsó hétfő a Belvárosiban. A érettségi vizsgák és javítások, továbbá a tökfaragóverseny mellett hagyományainknak megfelelően véradást is szerveztünk. A szülőkön és a kollégákon túl a két végzős osztályunkból a 18. életévüket betöltött gimnazistáink közül is többen jelentkeztek e nemes feladatra, sajnos közülük néhányan fennakadtak az egészségügyi szűrőn. A képen látható lányok (Tordai Abigél, 12.a és Oláh Szandra, 12.b) viszont teljesíthették a "küldetést" és életükben először "vérüket adták" a közösségért. A szülők között is akadt első véradó, de a többség már rendszeres adományozónak számít, például Mitykó János kolléga 35. alkalommal teljesítette ezt a bátorságpróbát. Gratulálunk minden résztvevőnek és köszönjük az aktivitást!

 

Szenográdi PéterZenei világnap két „felvonásban”

Október 1-jén került megrendezésre a zenei világnap alkalmából egy énekes, zenés műsor az iskola aulájában. 1-6. évfolyam tanulói az „Ahhoz képest” zenekar előadásában somogyi, felcsíki népdalokat hallgattak és tanultak meg. A programjukat táncos bemutató színesítette. Természetesen a megszokott közös éneklés sem maradt el, őszi népdalokból és katonadalokból készült zenei csokrot énekeltek tanulóink zenei kísérettel.

Október 13-án a gimnáziumi évfolyamok számára tradicionális jazzkoncertet szerveztünk. Horváth Elek vezette Jazzelek együttes előadásában ismerkedhettek meg a tanulók a jazz műfaji jellemzőivel.  Ezt a zeni irányzatot lehet szeretni, vagy nem szeretni, - mondta Izbéki Tímea énekes,- de nem lehet közömbösen hallgatni. - Az együttzenélés legmagasabb formája ez, ahol az improvizáció varázslatában élve, egymásra figyelve, egymás zenei gondolatát folytatva a helyszínen születik meg a zene.

Mindkét programunk a Népzenétől a kortárs zenéig című pályázat támogatásával valósult meg.

Képek a rendezvényől a galériában megtekinthetőek.Tisztelet a hősöknek!

2014. okt. 6-án, a nemzeti gyásznapon az 1848 – 49-es forradalom és szabadságharc kivégzett áldozataira emlékeztünk. 10 órától az 1 – 6. osztály diákjai tekintették meg az ünnepi műsort, 11-től pedig a 7 – 12. évfolyamosok emlékeztek. A szereplő diákok és a műsort készítő pedagógusok méltó emléket állítottak a magyar szabadságért elesett hős tábornokoknak.

A megemlékezésről készült képek a galériában megtekinthetőek.

Tóth Dorottya

 Író-olvasó találkozó a Belvárban

Október 10-én iskolánk 6. osztályos tanulóinak rendkívüli irodalomórájuk volt.

Az előző tanévben az  5.a-sok részt vettek a Meseutca Alapítvány és a Magyar Olvasás Társaság pályázatán, ahol megismerkedtek Lakatos István Dobozváros című ifjúsági regényével. Ehhez a műhöz készítettek egy videó könyvelőzetest, azaz egy könyvtrailert. Ez a munka elnyerte a zsűri tetszését, és a jutalom az volt, hogy találkozhattak a szerzővel. Az írót elkísérte az alapítvány munkatársa, Both Gabi szerkesztő, meseíró. A személyes találkozón érdekes kérdésekre kaptak választ a kíváncsi gyerekek.

Aki szereti az izgalmas fantáziavilágban játszódó történeteket, keresse a könyvet a könyvtárban! Jó szórakozást kíván a program patronáló tanára:

                                                                                                          Darabos PálnéAz Utánpótlás Világbajnokság sikeres szereplői

A Magyar Kick-Box Szövetség elnöke tájékoztatta intézményünket tanulóink olaszországi Utánpótlás Világbajnokságon elért kimagasló eredményeiről.

Ezúton gratulálunk tanulóinknak és osztjuk meg veletek Debreczeni Dezső vezető edző levelét, valamint az eseményen készült fotókat.Tökfaragó verseny

Kedves Gyerekek!

Idén is versenyt hirdetünk tökfaragásban. Varázsoljunk ismét együtt „rémisztően” hangulatos légkört az aulába!

Ne habozz, kapj fel a szántóföldről egy tököt, és faragásra fel!

Leadási határidő: október 20.

Leadható: reggel az aulában Vecsernyésné,  Éva néninek

Eredményhirdetés: október 21.Garabonciás Napok

Az idei tanévben már 23. alkalommal rendezték meg a Csabai Garabonciás Napokat (szeptember 29 - október 3.). Nyolc békéscsabai középiskola, köztük a Belvárosi gimnáziumi tagozata indított jelöltet a diákpolgármesteri posztra.

A mi jelöltünk a 11.a osztályból Óré Dániel volt, szintén ez az osztály delegálta a Wonderland nevű párt kampányfőnökeit is (Sárközi Regina, Vass Csenge), a stáb tagjai között más osztályok diákjai is szerepet kaptak, elsősorban a 11. b-ből. Nagyon jó hangulatban teltek az előkészületek és a hét eseményei is. A párt a város különböző pontjain színes programokkal várta az érdeklődőket, elsősorban a "rémház" aratott óriási sikert. Végül Dani és pártja az előkelő harmadik helyen végzett, ezáltal egy évig ő tölti be az alpolgármesteri posztot a város középiskolásainak körében. Gratulálunk neki és stábjának, továbbá a többi iskola jelöltjeinek is, elsősorban a győztesnek! Köszönjük a támogatást a diákoknak, a kollégáknak és a szülőknek!

Szenográdi PéterPapírgyűjtés

Az 1-8. évfolyam osztályainak papírgyűjtést szervezünk 2014. október 13-án (hétfőn) 7:30-11:00 óráig az iskola udvarán. (Esőnap 2014. október 14.)

 

 

 

A Belvárosi Iskoláért Alapítvány honlapja

 

A "Munkácsy Városa" program
hivatalos weboldala

Oktatási Főosztály

www.bekeskh.hu

Diákigazolvány információk

Új Széchényi terv - Energetikai pályázat

Az intézményben folyó
Energetikai beruházásról
részletesebb információkat
az alábbi linken keresztül
olvashat oldalunkon.

Részletek >>>

 

hatartalanul.eu

Iskolánk
programban való
részvételéről
itt olvashat. >>>

Európa Bizottság

További információk az
alábbi linken elérhetőek!

Részletek >>>

Elektronikus napló

Következő étkezési térítési djí befizetése:

2014/11/10 - 2014/11/11

Heti Étlap

Heti Étlap megtekintéséhez
kattintson ide.

Tanuló-balesetbiztosítás

Youtube - Belvár

Látogassa meg a Belvár

 

Honlap információk

Weboldalaink Mozilla Firefox 3.x, Opera 10.x,Google Chrome 12.x és újabb verziójú böngészőkre optimalizáltak.
Kérjük, használja ezen böngészőket.

Kapcsolat

Bármilyen kérdése is merüljön fel, szívesen várjuk leveleiket (e-mail). Kattintson a fenti képre.
Az űrlap kitöltésével egyszerűen kapcsolatba léphet velünk. Köszönjük.