NYÍLT TANÍTÁSI NAPOK A LEENDŐ ELSŐ OSZTÁLYOSOK ÉS SZÜLEIK SZÁMÁRA

Vár  a Belvár!
Kedves Szülők! Kedves Nagycsoportos Óvodások!

Szeretettel várjuk Önöket nyílt tanítási napjainkra, ahol lehetőségük nyílik arra, hogy a leendő első osztályos tanítók óráit megtekintsék. Meghallgathatják az intézmény vezetőjének tájékoztatóját, és alkalmuk nyílik az iskola épületének megismerésére.

Kérjük a kedves szülőket, hogy a nyílt tanítási napokon 7.45 órára érkezzenek meg az iskolába, hogy a regisztrációt követően részt vehessenek valamennyi programunkon.

NYÍLT TANÍTÁSI NAPOK

a leendő első osztályos gyermekek szüleinek
a Békéscsabai Belvárosi Általános Iskola és Gimnáziumban

Időpontok: 2015. február 7. (szombat); 2015. február 10. (kedd)

A programok mindkét napon 8.00 órától 11.00 óráig tartanak.

BELVÁR-LAK

Farsangi családi program,
amelyre minden leendő elsős gyermeket
szüleivel együtt sok szeretettel várunk!

Időpont: 2015. február 20.(péntek) 14.30-16.00
Helye: Az iskola aulája

 

... (részletekért kérem, kattintson a tovább gombra)Adó 1% felajánlás

Kedves Szülők! Kedves Támogatóink!

Kérjük Önöket, hogy adójuk 1 %-ával támogassák az iskola mellett működő alapítványok valamelyikét.

Alapítványaink és a hozzájuk tartozó adószámok:

Belvárosi Iskoláért Alapítvány   Adószám: 18375602 1 04

Diáksport Alapítvány   Adószám: 19062279 1 04

3T Táborozási, Turisztikai, Természetvédelmi Alapítvány  Adószám: 19062664 1 04Speciális programokkal szervezett nap

5-12. évfolyamok számára, korosztályonként más helyszínekkel, de közös céllal, a tanulók egészségmegóvása, a beteg és fogyatékos embertársak iránti elfogadó és segítő magatartás tudatosítása érdekében, speciális programmal szerveztük ezt a tanítási napot. Tanulóink tapasztalati élmények alapján 16 különböző foglalkozási helyszínen ismerhették meg a fogyatékkal élők problémáit, az egészségüket fenyegető veszélyforrásokat és a megelőzés lehetőségeit.

A délelőttről készült képek itt megtekinthetőek.

SzervezőkBemutató óra megyei angoltanároknak

2015. január 15-én, csütörtökön az Oxford University Press Kiadó által szervezett angol módszertani továbbképzésre került sor iskolánkban.

Osváth Erika teacher trainer tartott bemutató órát a 9.a/b osztály haladó angol csoportjában. A gyerekek némi kezdeti visszafogottság után szemmel láthatóan belemelegedtek a közös munkába, és élvezettel oldották meg az elsősorban szóbeli kommunikációra épülő feladatokat. A foglalkozást óramegbeszélés és workshop követte, melyen a tanulók hatékony beszédfejlesztésének lehetőségeit vitatta meg a megye általános és középiskoláiból érkezett  25 pedagógus. Végül, az OUP képviselője, Mészáros István tartott tájékoztatást a foglalkozáson használt English Plus tankönyvcsaládról és a benne rejlő lehetőségekről, valamint bemutatta a tananyag interaktív táblával történő alkalmazásának előnyeit is.

Laurinyecz EditKÖZPONTI ÍRÁSBELI FELVÉTELI VIZSGÁVAL KAPCSOLATOS INFORMÁCIÓK

A központi írásbeli vizsga időpontja:  2015.01.17.

Magyar nyelvi feladatlap:  10.00-10.45
Matematika feladatlap:    11.00-11.45

 

Az írásbeli vizsga kiértékelt dolgozatainak megtekintése:

2015.01.22. 8.00-16.00 óra
között az iskolában

Az írásbeli vizsga kiértékelt dolgozatait a vizsgázó és szülője az iskola képviselőjének jelenlétében, az igazgató által meghatározott helyen és időben megtekintheti, azokról kézzel vagy elektronikus úton másolatot készíthet, és -kizárólag a hivatalos javítási-értékelési útmutatótól eltérő értékelés esetén - az értékelésre észrevételt tehet. Ha az iskolában a feltételek rendelkezésre állnak, a vizsgázó kérésére a saját kiértékelt dolgozatáról másolatot kell készíteni.

A megtekintéshez - az adott írásbeli vizsgát követő nyolc napon belül – egy munkanapot (nyolc órát) kell biztosítani.

A vizsgázó észrevételeit a megtekintést követő első munkanap végéig -tizenhat óráig -írásban adhatja le. Az észrevétel benyújtására nyitva álló határidő elmulasztása esetén egy napon belül lehet igazolási kérelmet benyújtani. Az igazolási kérelem benyújtási határideje jogvesztő.

Ha az írásbeli vizsgakérdésekre adott megoldás értékelésére a vizsgázó észrevételt nyújt be, az iskola az észrevételt érdemben elbírálja. Az iskola a bírálat eredményét határozat formájában, megfelelő indokolással, az észrevétel benyújtását követő három munkanapon belül írásban közli az észrevételt tevővel.

Ha az észrevételt tevő az iskola határozatának kézhezvétele után is fenntartja korábbi észrevételét, ezt egy munkanapon belül írásban közli a vizsgát szervező iskolával. A határidő elmulasztása jogvesztő. Az iskola a fenntartott észrevételt az ügyre vonatkozó dokumentumokkal együtt egy munkanapon belül megküldi a hivatalnak.

A hivatal a fenntartott észrevételt érdemben elbírálja. A bírálat eredményét határozat formájában, megfelelő indokolással, az észrevétel benyújtását követő nyolc munkanapon belül rövid úton (elektronikus úton) írásban közli az iskolával, valamint postai úton megküldi az iskolának és az észrevételt tevőnek.

Az írásbeli vizsga eredményéről a vizsgát szervező iskola - a hivatal által kiadott, a vizsga részletes eredményeit tartalmazó, az iskola körbélyegzőjének lenyomatával, valamint az igazgató vagy az általa kijelölt személy aláírásával hitelesített értékelő lapon - közvetlenül tájékoztatja a vizsgázókat.

 


Tisztaszoftver Program diákoknak

Tisztelt Szülők!

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium és a Microsoft együttműködésével, a Tisztaszoftver Program keretein belül egyedülálló lehetőség nyílt meg Önök előtt. Most minden iskolás gyerek ingyen töltheti le a legelterjedtebb irodai programcsomag, az Office legújabb, jogtiszta verzióját.
A levél teljes tartalma az alábbi linken elolvasható.Tájékoztató előadás

Tisztelt Szülők! Kedves Diákok!

2015. január 21-én 17 órától tájékoztató előadást tartunk a felsőoktatási felvételi eljárásról és a kétszintű érettségi vizsgákról a 12. évfolyamos diákoknak és szüleiknek, valamint az érdeklődő alsóbb éveseknek.

Szeretettel várjuk az érdeklődőket!

 


Intézményvezetői (magasabb vezetői) pályázat

Tisztelt Szülők!

Értesítjük Önöket, hogy az intézményvezetői (magasabb vezetői) beosztás ellátására 1 db pályázat érkezett.

A pályázatot megismerhetik, illetve elolvashatják az alábbi linkre kattintva.


Fekete László
az előkészítő bizottság elnöke


Történelmi kirándulás Budapestre

December 9-én, kedden a 10. évfolyam számára kihelyezett történelemórát szerveztünk Budapestre; a cél a Nemzeti Múzeum és a Parlament meglátogatása és a koronázási jelvényekkel való ismerkedés volt.

Íme egy rövidke összegzés Gulyás Bertától:

Korán kellett kelni, de mindenki időben ott volt az állomáson és a vonaton sem aludt vissza senki. Már az úton kialakult a jó hangulat, így a három óra Pestig hamar elrepült. A pályaudvaron aztán a csapat megrohamozta a metrót és hamarosan a Nemzeti Múzeum lépcsőin találtuk magunkat. Megkaptuk a feladatlapokat, megnéztük a koronázási palástot, majd birtokba vettük az állandó kiállítást. Mindenki lelkesen kereste a válaszokat, a kiállított tárgyak mellet egymás, tanáraink, a barátságos teremőr nénik, sőt, esetenként az internet segítségét is igénybe véve. ..."Ember az embertelenségben"

Az első világháború kezdetének 100. évfordulója alkalmából rendezett kiállításunk megnyitójára 2014. november 13-án került sor. Az eseményen megjelent városunk és megyénk oktatásügyben érintett több vezetője, továbbá a helyi médiumok képviselői is. Diákjaink, tanáraink családi albumából, magángyűjtők "kincseiből", továbbá partnerintézményeink dokumentumaiból és tárgyaiból sikerült összeállítani a tárlatot. Ehhez kapcsolódva már két előadást is szerveztünk diákjaink számára. További részletek a társadalomtudományi munkaközösség honlapján olvashatók, illetve az eseményekről készült képek a központi honlap Galériájában tekinthető meg.

A Belvárosi Iskoláért Alapítvány honlapja

 

A "Munkácsy Városa" program
hivatalos weboldala

Oktatási Főosztály

www.bekeskh.hu

Diákigazolvány információk

Új Széchényi terv - Energetikai pályázat

Az intézményben folyó
Energetikai beruházásról
részletesebb információkat
az alábbi linken keresztül
olvashat oldalunkon.

Részletek >>>

 

hatartalanul.eu

Iskolánk
programban való
részvételéről
itt olvashat. >>>

Európa Bizottság

További információk az
alábbi linken elérhetőek!

Részletek >>>

Elektronikus napló

Következő étkezési térítési djí befizetése:

2015/02/11 - 2015/02/12

Heti Étlap

Heti Étlap megtekintéséhez
kattintson ide.

Tanuló-balesetbiztosítás

Youtube - Belvár

Látogassa meg a Belvár

 

Honlap információk

Weboldalaink Mozilla Firefox 3.x, Opera 10.x,Google Chrome 12.x és újabb verziójú böngészőkre optimalizáltak.
Kérjük, használja ezen böngészőket.

Kapcsolat

Bármilyen kérdése is merüljön fel, szívesen várjuk leveleiket (e-mail). Kattintson a fenti képre.
Az űrlap kitöltésével egyszerűen kapcsolatba léphet velünk. Köszönjük.