Töri nap a Belvárosiban

Nagy érdeklődés kísérte iskolánkban a múlt szombaton megrendezésre került Töri nap programjait. A rendezvényen a szép számú hallgatóság hét előadást tekinthetett meg, amelyek elsősorban sokszínűségükkel, érdekes témaválasztásukkal, az előadók (iskolánk pedagógusai) színes egyéni előadásmódjával arattak sikert a tanulók és az érdeklődő szülők körében. A tanulóknak érdemes volt figyelemmel kísérniük az előadásokat, mert a nap végén játékos vetélkedőn adhattak számot megszerzett tudásukról, ahol a békéscsabai Jókai cukrászda jóvoltából a legügyesebbek tortát nyerhettek.

Megjelenésünk a médiában (Hír6.hu)Remek hangulatban telt el az idei farsang

A rózsaszín és kék színes nappal mindenki kellőképpen ráhangolódott a szombati bálra. 13 órától az 1-5. évfolyam programjait láthattuk, majd őket követte a 6-8. évfolyamosok farsangi mulattsága.  Szokásunkhoz híven, minden osztály egy-egy táncos produkcióval mutatta meg, hogy milyen fergeteges báli hangulatot tud varázsolni a színpadra. A hagyományos álarckészítő verseny eredményhirdetése és díjkiosztása is ezen a délutánon történt. A zsűrinek most is nehéz dolga volt kiválasztani a sok ötletes és szép maszk közül a nyerteseket.

A farsangi tombolasorsolást nagyon várta minden gyermek. Nem hiába, hiszen hála a felajánlásoknak sok szép és értékes tombolatárgy került idén is kisorsolásra. A délutánt színesítette az arcfestés és a csillámtetoválás is, amit minden kisgyermek ingyen vehetett igénybe a szülői munkaközösség és a diákönkormányzat támogatásának köszönhetően. A fergeteges délutánt lufi eső koronázta meg.

A nagyobbak programja is hasonlóan zajlott. Annyi különbséggel, hogy az osztályok karaoke bemutatót is tartottak, amit egy jó hangulatú disco követett.

Az idei farsang sem lett volna ilyen szép és örömteli, ha a szülők nem járulnak hozzá segítő munkájukkal. Ezúton is szeretnénk nekik megköszönni a sok felajánlást és segítséget!

DÖK Iskolánk a száz legjobb vidéki gimnázium és szakközépiskola rangsorában

38. helyen szerepel iskolánk a HVG a vidéki gimnáziumok és szakközépiskolák 100-as listájában.

Az összesített rangsort hét - az országos kompetenciamérésen matematikából és szövegértésből elért eredmények, a 2013-as májusi-júniusi érettségi időszakban a négy kötelező tárgyból elért vizsgaeredmények, valamint az egyetemisták és főiskolások által leginkább kedvelt karokra bejutott diákok száma alapján készített - részrangsor felhasználásával állították össze. Itt az összes rangsort megtaláljátok.Sikeres nyílt napok a Belvárban

A meghirdetett nyílt tanítási óráinkra nagyon sok érdeklődő szülő volt kíváncsi február 7-én szombaton és 10-én kedden.

Közeleg a beiskolázási időszak és a szülőknek el kell dönteni, hogy melyik általános iskolába szeretnék a gyermeküket beíratni. Szerettünk volna segítséget nyújtani bepillantást engedve az intézmény hétköznapi munkájába és a tanórán kívül foglalkozások menetébe. A vezetői tájékoztatóban az intézmény bemutatásán túl egyéni kérdéseikre is választ kaptak az érdeklődők.

Vendégeinknek köszönjük, hogy megtiszteltek Bennünket látogatásukkal és a február 20-i BELVÁR-LAK  farsangi játszóházunkra gyermekükkel együtt ismét szeretettel várjuk Önöket!

Sándor GézánéAdó 1% felajánlás

Kedves Szülők! Kedves Támogatóink!

Kérjük Önöket, hogy adójuk 1 %-ával támogassák az iskola mellett működő alapítványok valamelyikét.

Alapítványaink és a hozzájuk tartozó adószámok:

Belvárosi Iskoláért Alapítvány   Adószám: 18375602 1 04

Diáksport Alapítvány   Adószám: 19062279 1 04

3T Táborozási, Turisztikai, Természetvédelmi Alapítvány  Adószám: 19062664 1 04Speciális programokkal szervezett nap

5-12. évfolyamok számára, korosztályonként más helyszínekkel, de közös céllal, a tanulók egészségmegóvása, a beteg és fogyatékos embertársak iránti elfogadó és segítő magatartás tudatosítása érdekében, speciális programmal szerveztük ezt a tanítási napot. Tanulóink tapasztalati élmények alapján 16 különböző foglalkozási helyszínen ismerhették meg a fogyatékkal élők problémáit, az egészségüket fenyegető veszélyforrásokat és a megelőzés lehetőségeit.

A délelőttről készült képek itt megtekinthetőek.

SzervezőkBemutató óra megyei angoltanároknak

2015. január 15-én, csütörtökön az Oxford University Press Kiadó által szervezett angol módszertani továbbképzésre került sor iskolánkban.

Osváth Erika teacher trainer tartott bemutató órát a 9.a/b osztály haladó angol csoportjában. A gyerekek némi kezdeti visszafogottság után szemmel láthatóan belemelegedtek a közös munkába, és élvezettel oldották meg az elsősorban szóbeli kommunikációra épülő feladatokat. A foglalkozást óramegbeszélés és workshop követte, melyen a tanulók hatékony beszédfejlesztésének lehetőségeit vitatta meg a megye általános és középiskoláiból érkezett  25 pedagógus. Végül, az OUP képviselője, Mészáros István tartott tájékoztatást a foglalkozáson használt English Plus tankönyvcsaládról és a benne rejlő lehetőségekről, valamint bemutatta a tananyag interaktív táblával történő alkalmazásának előnyeit is.

Laurinyecz EditTisztaszoftver Program diákoknak

Tisztelt Szülők!

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium és a Microsoft együttműködésével, a Tisztaszoftver Program keretein belül egyedülálló lehetőség nyílt meg Önök előtt. Most minden iskolás gyerek ingyen töltheti le a legelterjedtebb irodai programcsomag, az Office legújabb, jogtiszta verzióját.
A levél teljes tartalma az alábbi linken elolvasható.Intézményvezetői (magasabb vezetői) pályázat

Tisztelt Szülők!

Értesítjük Önöket, hogy az intézményvezetői (magasabb vezetői) beosztás ellátására 1 db pályázat érkezett.

A pályázatot megismerhetik, illetve elolvashatják az alábbi linkre kattintva.


Fekete László
az előkészítő bizottság elnöke


Tisztelet a hősöknek!

2014. okt. 6-án, a nemzeti gyásznapon az 1848 – 49-es forradalom és szabadságharc kivégzett áldozataira emlékeztünk. 10 órától az 1 – 6. osztály diákjai tekintették meg az ünnepi műsort, 11-től pedig a 7 – 12. évfolyamosok emlékeztek. A szereplő diákok és a műsort készítő pedagógusok méltó emléket állítottak a magyar szabadságért elesett hős tábornokoknak.

Tóth Dorottya

 

A Belvárosi Iskoláért Alapítvány honlapja

 

A "Munkácsy Városa" program
hivatalos weboldala

Oktatási Főosztály

www.bekeskh.hu

Diákigazolvány információk

Új Széchényi terv - Energetikai pályázat

Az intézményben folyó
Energetikai beruházásról
részletesebb információkat
az alábbi linken keresztül
olvashat oldalunkon.

Részletek >>>

 

hatartalanul.eu

Iskolánk
programban való
részvételéről
itt olvashat. >>>

Európa Bizottság

További információk az
alábbi linken elérhetőek!

Részletek >>>

Elektronikus napló

Következő étkezési térítési djí befizetése:

2015/03/11 - 2015/03/12

Heti Étlap

Heti Étlap megtekintéséhez
kattintson ide.

Tanuló-balesetbiztosítás

Youtube - Belvár

Látogassa meg a Belvár

 

Honlap információk

Weboldalaink Mozilla Firefox 3.x, Opera 10.x,Google Chrome 12.x és újabb verziójú böngészőkre optimalizáltak.
Kérjük, használja ezen böngészőket.

Kapcsolat

Bármilyen kérdése is merüljön fel, szívesen várjuk leveleiket (e-mail). Kattintson a fenti képre.
Az űrlap kitöltésével egyszerűen kapcsolatba léphet velünk. Köszönjük.