Tisztelt Szülők!

A 13/2015. (III.6.) EMMI rendelet a 2014/2015. tanév rendjéről szóló 35/2014. (IV.30.) EMMI rendelet módosítása értelmében a felvételt hirdető iskolák a felvételről  vagy elutasításról szóló értesítést 2015. április 29-ig továbbítják a jelentkezőknek és az általános iskoláknak.

http://www.oktatas.hu/pub_bin/dload/kozoktatas/beiskolazas/2015/2014_2015_tanev_rendjenek_modosulasa.pdf

 Személyazonosító okmány igénylése kiskorú gyermek számára

Tisztelt Szülők!

Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy a polgárok személyi adatainak és lakcímének nyilvántartásáról szóló 1992. évi LXVI. törvény 2009.06.28-án hatályba lépett módosítását követően köteles állandó személyazonosító igazolvány kiadását kérni az a Magyarországon élő magyar állampolgár, aki nem rendelkezik érvényes útlevéllel vagy kártya formátumú vezetői engedéllyel.

A korábbi jogszabályi környezetnek köszönhetően sajnálatos módon a köztudatban tévesen rögzült, miszerint magyar állampolgár első személyazonosító igazolvány igénylésére csak a 14. életévében kerülhet sor. További részletek megtalálhatóak a www.kekkh.gov.hu/szig/14evalatt aloldalon.Szabó Csanád tanulónk sikere

Iskolánk 11.a osztályos tanulója, Szabó Csanád az Írók Alapítványa, az Írók Szakszervezete, valamint Sárvár Város Önkormányzata és a Sárvári Tinódi Gimnázium által közösen meghirdetett Kárpát-medencei középiskolás irodalmi pályázaton ezüst minősítést vehetett át.
Intézményünk nevelőtestülete és diákközössége nevében szeretettel gratulálunk az elért eredményhez.

A teljes cikket az alábbi linken olvashatják:
http://www.beol.hu/bekes/kultura/bekescsabai-diak-koltot-is-dijaztak-604942Knyihár Gábor diákunk sikere a Tudományos Diákkörök XV. Konferencián

Idén 15. alkalommal rendezték meg a Tudományos Diákkörök Konferenciát. A rendezvényen idén a Belvárosi is indult a ROBOTIKA szekcióban. Knyihár Gábor 12.b osztályos diákunk, Obuch László felkészítésével egy „Intelligens kutató-mentő robot” tervével és prototípusával nevezett a magas rangú megmérettetésre. Február 13-án, Szekszárdon került megrendezésre az elődöntő, a Garay János Gimnáziumban. A sikeres szereplést követően továbbjutott az országos döntőbe, amelyet március 20-21-én rendeztek Miskolcon a Fényi Gyula Jezsuita Gimnáziumban.

A döntőn különböző kategóriákban, több mint 250 diák versengett a helyezésekért. A robotika szekcióban Knyihár Gábor a Miskolci Egyetem különdíját kapta. A díjakat Sólyom László volt köztársasági elnök adta át.

Gábor mindezek mellett lehetőséget kapott munkájának bemutatására a Miskolci Egyetemen rendezett MultiScience - XXIX. microCAD Nemzetközi Multidiszciplináris Tudományos Konferencián.

Külön emeli az előadás színvonalát, hogy angol nyelven, nemzetközi hallgatóság előtt fogja megtartani bemutatóját.

Gratulálunk a sikerhez!Jelentkezők felvételi jegyzéke 2015

Az iskolánk által készített felvételi jegyzék tartalmazza a hozzánk jelentkezési lapot beadott tanulók rangsorban elfoglalt helyét.

A győri felvételi központ az egyeztetett felvételi jegyzéket 2015. április 17-ig küldi meg iskolánknak. A tanulókat 2015. április 24-éig értesítjük a felvételi eredményről.

Ugrás a 4 évfolyamos gimnáziumi képzés jegyzékéhez

Ugrás a 6 évfolyamos gimnáziumi képzés jegyzékéhezÁltalános iskolai beiratkozás

Felvételi eljárás rendje a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ fenntartásában működő általános iskolák első évfolyamára, a 2015/2016. tanévre

Az általános iskolai beiratkozás ideje:
2015. április 16. (csütörtök)) 8.00-19.00 óra között
2015. április 17. (péntek) 8.00-18.00 óra között

 
A beiratkozáshoz az alábbi dokumentumok szükségesek:

 • a gyermek személyazonosítására alkalmas, a gyermek nevére kiállított lakcímet igazoló hatósági igazolvány (lakcímkártya) és TAJ kártya, anyakönyvi kivonat
 • az iskolába lépéshez szükséges fejlettség elérését tanúsító igazolás, mely lehet
  • ​óvodai szakvélemény,
  • nevelési tanácsadás keretében végzett iskolaérettségi szakértői vélemény,
  • sajátos nevelési igényű gyermekek esetében a Szakértői Bizottság szakértői véleménye.
 • nyilatkozat a közös szülői felügyeleti jog gyakorlására (2014. március 15-től hatályos a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény XVI. fejezet – A szülői felügyelet gyakorlása – előírásai az irányadók)
 • beiskolázási státuszlap (5 éves kori)
 • halmozottan hátrányos helyzetet igazoló dokumentum, határozat

 

További fontos tudnivalók itt olvashatóak >>>Egészségnap iskolánkban

A tavalyi évhez hasonlóan – immár hagyományt teremtve - április 31-én egészségnapot rendeztünk iskolánkban az általános iskolai tagozatos tanulóink részvételével.

A programot hirdető színes plakát előadásra, közös mozgásra, egészséges ételek és italok készítésére, játékra hívta a gyerekeket, és tájékoztatta őket egészségnapunk helyszíneiről.

Délelőtt minden osztály három helyszínen gyűjtött egészség cédulákat, melyeket ebéd után az Egészség Büfében váltottak be a tanulók, teljes kiőrlésű pogácsára, müzlire és Túró Rudira. ...Együttműködés a Szent István Egyetemmel

 
A Szent István Egyetem Gazdasági, Agrár - és Egészségtudományi Kara számos intézménnyel, köztük iskolánkkal együttműködve szervezte 2015. március 11-13-i időponttal a "Tavaszi szél vizet áraszt" című társadalomtörténeti, néprajzi, ökológiai és oktatási országos konferenciát. A három napos rendezvény előadói között több tanítványunk szülője is szerepelt, továbbá Szenográdi Péter szekcióvezetőként és előadóként is képviselte tantestületünket. A kar őszi konferenciáján pedig számos diákunk hallgatóként vett részt. Terveink szerint a két intézmény közti együttműködést a jövőben is folytatjuk.


Nőnapi műsor a rendőrségen

Iskolánk tanulói nagy sikerrel szerepeltek a Békés Megyei Rendőrkapitányságon, ahol a férfiak nőnapi műsorral lepték meg a női dolgozókat. A rendezvényen diákjaink részleteket mondtak Darvas Ferenc, Kányádi Sándor, Nemes Nagy Ágnes, Pataki Edit, Szalai Borbála és Vörösmarty Mihály költeményeiből. A verscsokorban a következő tanulók szavaltak: Korcsmáros Szabolcs (4.a), Kiss Pál Máté (6.b), Iglicz Máté (7.a), Karácsonyi Máté (7.a), Kiss Martin (10.b), Szabó Bálint (10.b), Szabó Martin (10.b). Zenészeinktől először egy fuvoladarabot hallhattak a nézők Irimiás Petra (9.a) és Szalkai Orsolya (9.a) közreműködésével, majd a 11.évfolyamos diákjainktól a Riptide című népszerű dalt gitárkísérettel. A könnyűzenei feldolgozást előadták: Apáti Nagy Antónia (11.a), Barta Bella (11.a), Hajnal Györgyi Danica (11.a), Melis Mónika (11.b), Szabó Csanád (11.a) és Vass Csenge (11.a). A műsor összeállítója Jakubjanszki Edit tanárnő volt.

 

A Belvárosi Iskoláért Alapítvány honlapja

 

A "Munkácsy Városa" program
hivatalos weboldala

Oktatási Főosztály

www.bekeskh.hu

Diákigazolvány információk

Új Széchényi terv - Energetikai pályázat

Az intézményben folyó
Energetikai beruházásról
részletesebb információkat
az alábbi linken keresztül
olvashat oldalunkon.

Részletek >>>

 

hatartalanul.eu

Iskolánk
programban való
részvételéről
itt olvashat. >>>

Európa Bizottság

További információk az
alábbi linken elérhetőek!

Részletek >>>

Elektronikus napló

Következő étkezési térítési djí befizetése:

2015/05/11 - 2015/05/12

Heti Étlap

Heti Étlap megtekintéséhez
kattintson ide.

Tanuló-balesetbiztosítás

Youtube - Belvár

Látogassa meg a Belvár

 

Honlap információk

Weboldalaink Mozilla Firefox 3.x, Opera 10.x,Google Chrome 12.x és újabb verziójú böngészőkre optimalizáltak.
Kérjük, használja ezen böngészőket.

Kapcsolat

Bármilyen kérdése is merüljön fel, szívesen várjuk leveleiket (e-mail). Kattintson a fenti képre.
Az űrlap kitöltésével egyszerűen kapcsolatba léphet velünk. Köszönjük.