You are hereSzülői tájékoztató az Idegen nyelvi mérésről

Szülői tájékoztató az Idegen nyelvi mérésről


  •  
  • Sharebar

    By Belvárosi webmester - Posted on 10 május 2017

    Szülői tájékoztató az Idegen nyelvi mérésről

    2017.május 17.

    A felmérés általános ismertetése:

    Az idegen nyelvi mérés tartalmi követelményeit a Nemzeti alaptanterv kiadásáról, bevezetéséről és alkalmazásáról szóló 110/2012. (VI. 4.) Korm. rendelet és a 2016/2017. tanév rendjéről szóló 12/2016. EMMI rendelet határozza meg. Az idegen nyelvi mérés szintmeghatározásai a Közös Európai Referenciakeret (KER) leírásain (http://www.nyak.hu/nyat/doc/ker_2002.asp) alapulnak.

    A mérésben az angol vagy német nyelvet első idegen nyelvként tanuló hatodikos és nyolcadik évfolyamos diákok vesznek részt, számukra a mérés kötelező.

    A felmérés  időpontja:

    A 6. évfolyamos tanulók számára az idegen nyelvi mérés 8 órakor, míg a 8. évfolyamos tanulók számára a mérés 10 órakor kezdődik. A mérés napja tanítási napnak minősül, amelyet az érintett tanulók a mérésben való részvétellel teljesítenek. (A 6. évfolyamos tanulók számára igény esetén napközis felügyeletet biztosítunk.)

    A  felmérés  menete:

    A tanulóknak a mérés előtt fél órával meg kell érkezniük az iskola aulájába. A mérésvezető irányításával a kijelölt tanterembe vonulnak, ahol 2*30percben feladatlapot töltenek ki 10 perces szünet közbeiktatásával.

    A mérés két részből áll, hallott szöveg értése és olvasott szöveg értése.

    Mit kell hozni?

    A feladatlap kitöltése alatt sem szótár, sem más segédeszköz nem használható. A feladatlapot tollal kell kitölteni.

    Békéscsaba, 2017. május 4.

           Sándor Gézáné

       telephelyi koordinátor

    Címkék